Μικρό Διαμέρισμα: Μικρά μυστικά για να το «Μεγαλώσετε»!

Πολλοί από εσάς μένετε σε μικρά διαμερίσματα τα οποία κάποιες φορές σας εκνευρίζουν τόσο που δεν θέλετε να τα βλέπετε στα μάτια σας. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε τόσο εύκολα! Μπορείτε όμως να τα «μεγαλώσετε» όσο γίνεται περισσότερο με τα μυστικά που θα σας πούμε.

Χρώματα: Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στα χρώματα και στα μοτίβα που θα επιλέξετε. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις γενικότερα. Πιο συγκεκριμένα επιλέξτε ουδέτερες αποχρώσεις στους τοίχους, τα έπιπλα και τα υφάσματα και βάλτε μικρές και πιο έντονες πινελιές στα διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού. Δώστε χώρο στο λευκό, το γκρι και τα ανοιχτά γήινα χρώματα καθώς αυτά είναι που θα χαρίσουν στο χώρο σας τη φωτεινότητα που χρειάζεται.

Tip: Κάντε το ταβάνι σας να φαίνεται ψηλότερο βάφοντας το λευκό!

 

Ταπετσαρίες και κουρτίνες: Αν θέλετε να δώσετε στιλ χρησιμοποιώντας ταπετσαρίες μην επιλέξετε εκείνες που έχουν μεγάλα και έντονα μοτίβα. Καλό είναι να έχουν ως βάση τους το λευκό ή γήινα χρώματα. Μπορείτε να βρείτε ανοιχτόχρωμες ή ανάγλυφες ταπετσαρίες με φωτεινά μοτίβα ή πιο αχνά σχέδια. Το ίδιο ισχύει και για τις κουρτίνες. Καλό θα είναι να επιτρέπουν στο φως να τις διαπερνάει. Όσο περισσότερο φυσικό φως έχετε, άλλωστε, τόσο το καλύτερο.

Tip: Για να έχετε την αίσθηση ενός ψηλοτάβανου σπιτιού, ένας ακόμα έξυπνος τρόπος είναι να κρεμάσετε αρκετά ψηλά τις κουρτίνες σας. Επίσης όταν έχετε τις κουρτίνες σας ανοιχτές, ο χώρος σας δείχνει ακόμα πιο μεγάλος. Το φυσικό φως του ήλιου βοηθάει πολύ.

 

Έπιπλα: Ξεκαθαρίστε τα έπιπλα που έχετε. Mην προσπαθείτε να τα χωρέσετε όλα σε αυτό. Χαρίστε ό,τι δεν χρειάζεστε σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Για να καταφέρετε να δώσετε έκταση στο χώρο σας θα πρέπει να έχετε λίγα έπιπλα και μάλιστα χωρίς όγκο. Επίσης, καλό είναι να επιλέγετε έπιπλα που έχουν πάνω από μια χρήσεις έτσι ώστε με λιγότερα έπιπλα να κάνετε τη δουλειά σας και να έχετε τους χώρους αποθήκευσης που χρειάζεστε.

Βγάλτε τα μεγάλα φωτιστικά από τον χώρο σας: Εντάξετε στη διακόσμησή σας μικρά ή κομψά φωτιστικά. Έτσι, ανάβοντάς τα θα πέφτουν τα βλέμματα τριγύρω και δεν θα κολλάνε μόνο στο σημείο κάτω από το φωτιστικό του ταβανιού.

 

Tip: Βγάλτε από τους χώρους σας τα κεντρικά, μεγάλα και ογκώδης φωτιστικά που συγκεντρώνουν τα βλέμματα μόνο σε ένα σημείο.

Χρησιμοποιήστε ρίγες για να μεγαλώσει ο χώρος σας: Μια πολύ ωραία ιδέα είναι βάλετε στο πάτωμά σας ένα χαλί με ρίγες σαν αυτό της φωτογραφίας. Όπως οι κατακόρυφες ρίγες ψηλώνουν μια γυναίκα που τις φοράει, έτσι και οι ρίγες στο χαλί κάνουν τον χώρο να δείχνει «ψηλότερος».

 

Tip: Βάλτε ρίγες στο χαλί σας και δείτε τον χώρο σας να μεγαλώνει.

Βάλτε ράφια κοντά στο ταβάνι: Βάζοντας ράφια όσο πιο ψηλά γίνεται απομακρύνετε το βλέμμα των καλεσμένων σας από τον γύρω-γύρω χώρο και έτσι αυτό μεταφέρεται προς τα πάνω. Το δωμάτιό σας φαίνεται πιο μεγάλο και κερδίζετε και έξτρα αποθηκευτικό χώρο.

 

Μικρό μπάνιο: Ακόμα και στο μικρό σας μπάνιο προτιμήστε ανοιχτά χρώματα και μάλιστα σε κοντινές αποχρώσεις μεταξύ τους. Επιλέξτε ράφια για αποθηκευτικό χώρο και όχι ντουλάπια για να μην κλείνει ο χώρος και να δείχνει πολύ μεγαλύτερος.

 

Tip: Ακόμα και στο μικρό σας μπάνιο προτιμήστε ανοιχτά χρώματα και μεγάλους καθρέφτες.

Κουζίνα: Τολμήστε να κάνετε τη κουζίνα σας να φαίνεται μεγαλύτερη προσπαθώντας τα ντουλάπια να είναι στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο. Αντικαταστήστε εάν μπορείτε τα πορτάκια με διάφανα. Τακτοποιήστε όμορφα τα σερβίτσια σας και δείτε την κουζίνα σας με άλλο μάτι.

 

Tip: Επιλέξτε ντουλάπια για την κουζίνα στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Να θυμάστε ότι τα μικρά διαμερίσματα πρέπει να είναι πάντα τακτοποιημένα. Αφήστε να φαίνονται μόνα τα έπιπλα και κάποια συγκεκριμένα διακοσμητικά. Τα υπόλοιπα αποθηκεύστε τα. Πρέπει να υπάρχουν ελεύθερες επιφάνειες για να αντανακλάται το φως επάνω τους και να διασκορπίζεται στο χώρο.

Compare listings

Compare
Send this to a friend