6 + 1 Απλά βήματα που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το ιδανικό σου σπίτι!!

6 + 1 Απλά βήματα που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το ιδανικό σου σπίτι.

1. Σκέψου τις ανάγκες σου

Πριν ξεκινήσεις την αναζήτηση για αγορά ενός σπιτιού που θα ήταν ιδανικό για εσένα, σκέψου πώς θα ήθελες να είναι το μελλοντικό σου σπίτι. Οι προδιαγραφές αυτές, πρέπει να ανταποκρίνονται στις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες.

2. Επικεντρώσου στα απαραίτητα

Κράτα χαμηλά τον πήχη και επικεντρώσου στην κάλυψη των απολύτως απαραίτητων αναγκών σου, αποφεύγοντας τα περιττά. Σε περίπτωση που σκοπεύεις να χτίσεις εξαρχής το σπίτι που ονειρεύεσαι, θα πρέπει να αποδεχθείς ότι δε θα βρεις το τέλειο όπως το φαντάζεσαι. Μια καλή ιδέα είναι να θέσεις προτεραιότητες, ώστε να δώσεις την απαραίτητη βαρύτητα σε χαρακτηριστικά όπως τα παρακάτω:

  • Είδος ακινήτου
  • Εμβαδόν και αριθμός υπνοδωματίων
  • Έτος κατασκευής
  • Όροφος
  • Βεράντες
  • Χώροι στάθμευσης
  • Αποθηκευτικοί χώροι

3. Budget

Προσδιόρισε το budget το οποίο προτίθεσαι να διαθέσεις. Είναι πολύ βασικό να γνωρίζεις που κυμαίνεσαι οικονομικά ώστε να μπορείς να ψάχνεις πιο στοχευμένα. Στην περίπτωση της τοποθεσίας και του είδους ακινήτου, εάν αμφιταλαντεύεσαι, είναι καλό να σκεφτείς και την αξία του ως επένδυση, εάν θα μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά, ως επαγγελματική στέγη ή φοιτητική ενοικίαση σε περίπτωση που χρειαστεί να μετακομίσεις.

4. Περιοχή

Η επιλογή της κατάλληλης τοποθεσίας έχει σημαντική βαρύτητα. Επέλεξε την περιοχή που θα σου άρεσε και θα διευκολύνει την καθημερινή μετακίνησή σου. Θέσε στον εαυτό σου το ερώτημα του “Που θα επιθυμούσες να έμενες; Κοντά στο κέντρο, τη θάλασσα, το βουνό; Αναζητάς άμεση πρόσβαση σε κεντρικές λεωφόρους ή μεσα μεταφοράς;
Είναι ένα ιδιαίτερο ερώτημα αφού θα πρέπει να προσπαθήσεις να απαντήσεις έχοντας κατά νου  τις ανάγκες σου σε βάθος χρόνου, όσο είναι δυνατόν, όπως αν πρέπει να εξετάσεις τα σχολεία των γειτονικών περιοχών ή να είσαι κοντά στο σπίτι των γονιών σου.

5. Έρευνα Αγοράς

Πραγματοποίησε μια ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς, με βάση τις προδιαγραφές που έχεις θέσει εσύ προσωπικά στα προηγούμενα βήματα.

6. Συμβουλέψου

Συμβουλέψου την Estia Properties, για την εύρεση του σπιτιού των ονείρων σου! Μπορείς να αποταθείς στην ομάδα μας, προκειμένου να σου προσφέρουμε τις επαγγελματικές μας γνώσεις και να σε βοηθήσουμε στη λήψη της κατάλληλης απόφασης για εσένα!

7. Εμπιστεύσου

Κοντά μας, βρίσκεις το σπίτι των ονείρων σου!

Compare listings

Compare